Sådan slipper du af med lugtende fødder

Ildelugtende fødder er en almindelig sygdomstilstand, der ofte skyldes ophobning af sved. Eksempelvis sveder man mere i nogle sko og sokker, og der kan sveden ikke fordampe. Svedophobningen medfører bakterievækst på huden, som så forårsager dårlig lugt.

Varmt vejr, motion, overvægt og hormonforandringer kan øge mængden af ​​sved. I nogle tilfælde skyldes lugtende fødder svampeinfektion, såsom fodsvamp. Det kan være generende og pinligt at have ildelugtende fødder, men der findes måder både til at behandle og forebygge det på.

Sådan stoppes og forebygges ildelugtende fødder

God hygiejne kan som regel forbedre ildelugtende fødder, men der er også andre metoder til at stoppe den dårlige lugt.

  • Hold fødderne rene og tørre. Vask fødderne ofte – også mellem tæerne – med mild sæbe og under rindende vand. Tør dem grundigt, især mellem tæerne, hvor der er vådt og fugtigt, så bakterierne kan trives.
  • Skift sokkerne mindst én gang om dagen. Husk at skifte dem oftere, hvis du har dyrket motion, er på et varmt sted, eller hvis fødderne er blevet svedige af en anden årsag. Brug helst fugttransporterende sokker fremstillet af naturlige fibre som bambus.
  • Gå med forskellige sko hver anden dag. Hav flere par sko, du skiftevis kan have på hver anden dag. På den måde kan skoene nå at tørre helt før brug. Gå også med åbne sandaler om sommeren, når vejret er varmt.
  • Brug sko, som passer godt i et materiale, der ånder. Brug sko, der ikke er for stramme og er i et materiale, der ånder (så sveden kan fordampe).
  • Sørg for, at tåneglene er korte
  • Brug  Salvequicks Foot Rescue Cream. Foot Rescue Cream er en alt-i-én fodcreme, der behandler og forebygger tørre fødder, hælrevner, hård hud, fodsvamp og ildelugtende fødder – med klinisk dokumenteret virkning. Den unikke formel med den aktive ingrediens 1,5-pentandiol har en stærk fugtgivende virkning og støtter hudens naturlige fornyelsesproces. Fodcremen er desuden antimikrobiel og styrker føddernes naturlige barrierer. Synlige resultater efter 2 uger!  1,5-pentandiol har dokumenteret effekt mod bakterier, vira og svamp*, og det hjælper både med at forebygge og behandle disse problemer.

Kilder

* Kara Alsterholm M, Faergemann J (2009) In vitro activity of chlorhexidine and pentane-1,5-diol and their combination on Candida albicansmi N,, Staphylococcus aureus and Propionibacterium acnes. Acta Derm Venereol 89: 514-515.

Lignende produkter