Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om vores produkter.

 • Plaster

  1. Indeholder jeres plaster latex/naturgummi?
   Vores plastre er helt fri for latex/naturgummi. Indpakningspapiret som plasteret pakkes ind i limes imidlertid med en latexbaseret lim. De produkter som er fri for indpakningsmateriale med latex/naturgummi er: længdeplaster, vabelplaster, sterile kompresser, elastiske bandager samt sårrens.
  2. Er jeres plastre allergitestede?
   Plaster defineres som et medicinskteknisk produkt og hører derfor under et særskilt EU-direktiv. Alle produkter, som kommer på markedet skal have gennemgået et antal tests, som viser, at de er sikre at anvende på huden.. Hvis disse krav opfyldes kan de mærkes ”hypoallergena”. Dette garanterer dog ikke at et fåtal af personer kan opleve en hudreaktion når de anvender plaster, på samme måde som når nogle er allergiske overfor visse madvarer. Irritation af huden er ofte også af rent mekanisk natur og kan opstå når plastret fjernes og de øverste hudlag følger med.
  3. Indeholder jeres plaster kolofonium?
   Der tilsættes ikke noget stof som indeholder kolofonium til Salvequick plastre. Kolofonium er dog naturligt forekommende i alt papir, for eksempel indpakningspapir til plastre, om end i små mængder.
  4. Hvordan kan jeres plast-plastre være åndbare?
   Alle Salvequick plastre er åndbare samtidig med, at de beskytter huden mod ydre påvirkninger. De plastre, som er lavet af polyuretan (f.eks. Aqua Block og børneplastrene) lader huden ånde ved at frigive vanddamp imens såret beskyttes mod vand og snavs udefra. De fungerer på samme måde, som avancerede beklædningsgenstande og regnjakker. Andre plastre (f.eks. Aqua Resist) er perforerede med meget små huller, hvor vanddamp kan komme ud, samtidig med, at det beskytter mod vand og fugtighed.
  5. Hvad består et plaster af?
   Generelt kan man sige, at et plaster består af en plasterfilm, som er belagt med et jævnt fordelt lag lim og en absorberende sårdyne, som er centreret på plasterfilmen. Den limbelagte side dækkes af to delvist overlappende silikonepapirer. De fleste plastre ligger beskyttende i en lukket papirslomme.
  6. Hvordan fungerer Salvequick vabelplastre (med hydrokolloid)?
   Salvequick vabelplastre fungerer som et ekstra hudlag, som aflaster for tryk og friktion. Vabelplastre er lavet af hydrokolloid, som er et selvklæbende materiale, som absorberer væske fra huden og danner en aflastende pude over vablen. Hydrokolloiden hjælper med at danne og opretholde et fugtigt miljø rundt omkring såret, som stimulerer helingsprocessen. Dette hjælper såret med at hele uden at danne en sårskorpe og dermed reducerer risikoen for ar.
 • Exfoliating Sock

  1. Hvor ofte kan jeg anvende Salvequick Exfoliating Socks?
   Salvequick Exfoliating Socks kan anvendes efter behov, men vi anbefaler at man ikke gentager behandlingen oftere end hver 4. måned.
  2. Hvilken størrelse har Salvequick Exfoliating Socks?
   Der findes bare én størrelsen – den passer op til størrelse 43.
  3. Jeg er diabetiker. Kan jeg anvende Salvequick Exfoliating Socks?
   Diabetikere bør kontakte lægen før de tager nye fodplejeprodukter i brug.
  4. Kan jeg bruge Salvequick Exfoliating Socks, mens jeg er gravid eller ammer?
   Eftersom huden hos gravide og ammende kvinder bliver mere sensitiv anbefaler vi ikke at man bruger Salvequick Exfoliating Socks i denne periode.
  5. Kan jeg bruge Salvequick Exfoliating Socks, hvis jeg har hælsprækker?
   Du kan anvende Salvequick Exfoliating Socks selvom du har hælsprækker, men sokkerne indeholder syrer (mælkesyre og AHA syrer), som kan føles generende på dybere hælsprækker. Har du meget dybe hælsprækker, anbefaler vi, at du undgår Salvequick Exfoliating Socks og i stedet behandler sprækkerne separat.
  6. Kan jeg anvende Salvequick Exfoliating Socks selvom jeg har sart hud?
   Salvequick Exfoliating Socks kan ikke anbefales til dig, der har sart hud.
  7. Er Salvequick Exfoliating Socks effektive mod ligtorne og vorter?
   Salvequick Exfoliating Socks er ikke egnet til behandling af ligtorne og vorter. Men eftersom sokken gør huden omkring disse blødere, så kan de blive lettere at behandle.

   

  For mere information og advarsler, kan du downloade indlægssedlen