Hård hud: symptomer og fjernelse

Hård hud er fortykkede og hærdede hudområder, der udvikles som reaktion på moderat gentagen friktion og tryk mod huden. Det dannes som kroppens beskyttende reaktion, der skal beskytte den underliggende hud.

Hvad er hård hud?

Hård hud er områder med fortykket hud, som normalt ses på hælene eller fodsålerne, hvor der hyppigt er gnidningstryk over en længere periode. Hård hud på fødderne er som regel smertefri, men tyk hård hud på hælen kan sprække og resultere i hælrevner, som kan være smertefulde. Er friktionen og gnidningen for meget til, at huden kan udvikle beskyttende hård hud, dannes der en vabel.

Hvordan ser hård hud ud?

Hård hud er omfangsmæssigt større, huden udenom kan være tør, og kanterne er ikke så veldefinerede som dem på ligtorne. Ligtorne er også fortykkede og hærdede hudområder, men de har en anden form og kan være smertefulde. Den tykke hårde hud er ofte mindre følsom over for berøring end den omkringliggende hud.

Fjernelse af hård hud på fødderne

Hård hud behandles ved at huden fugtes, udjævnes og heles. Herunder kan du lære mere om, hvordan man kommer af med hård hud på fødderne:

  • Brug Salvequickquicks alt-i-én Foot Rescue Cream, som effektivt forebygger og behandler hård hud – uden at det føles brændende eller kløende. Den unikke formel med den aktive ingrediens 1,5-pentandiol har en stærk fugtgivende virkning og støtter hudens naturlige fornyelsesproces. Det efterlader fødderne bløde og glatte. Fodcremen er desuden antimikrobiel og styrker føddernes naturlige barrierer. Cremen behandler og forebygger også hælrevner, tørhed, fodsvamp og dårlig lugt. Synlige resultater efter 2 uger!

 

  • Bruger du ikke alt-i-en fodcremen, bør du jævnligt sætte fødderne i blød i et fodbad med lunkent vand og derefter forsigtigt bruge en pimpsten eller fodfil til at fjerne hård hud. Fugt til sidst fødderne med fodcreme eller salve.

 

  • Du kan også anvende øjeblikkelig peeling af hård hud, f.eks. med Salvequicks Eksfolierende sokker, som et middel til at fjerne hård hud, der nemt reducerer den ru hud på fødderne med blot én behandling. Denne metode er velegnet, når spørgsmålet er, hvordan kommer jeg hurtigt af med hård hud på fødderne.

Sådan forebygges hård hud på fødderne

Hvis du bemærker, at den hårde hud på fødderne hele tiden kommer igen, skal du sørge for at minimere gnidning og tryk mod huden. Mange får eksempelvis tilbagevendende hård hud på storetåen (eller på siden af storetåen) eller hård hud på fodballerne eller hælene.

Gå med fodtøj, der passer ordentligt

Den mest udbredte årsag til hård hud er sko med dårlig pasform, som trykker og gnider mod foden. Derfor er det vigtigt, at skoene hverken er for stramme, løse, højhælede, har hårde såler eller dårligt placerede indvendige sømme. Skoene må ikke klemme, gnide eller trykke alt for meget på fødderne. Undgå stramme sko og hæle. Hælene kan trykke meget hårdt på fodballerne, hvad der kan forårsage plantar hård hud. Du skal have god plads til tæerne og kunne vrikke med dem, men hvis du har for løse sko på, kan foden gentagne gange glide og derved gnide imod skoen. Undgå desuden hårdsålede sko helt uden støddæmpning. Hvis sømmene inde i skoene er dårligt placeret, kan foden gnide mod dem, og det kan forårsage irritation.

Gå med fodtøj og lad være med at gå barfodet

Når du går barfodet, udsætter du fødderne for tryk og friktion fra jorden, hvilket kan forårsage hård hud på fødderne.

 

Brug sokker, når du har sko på

Hvis du bruger sko eller sandaler uden sokker, kan det forårsage friktion på fødderne. Brug sokker, der passer ordentligt og føles behagelige.

 

Vil du gerne vide mere?